SM I Ekonomi 2013

Har du vad som krävs för att bli svensk mästare i ekonomi?

 

Då ska du ta och anmäla dig till årets deltävling som Esekon anordnar. Första året som tävlingen arrangerades var år 1987 av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation och flest titlar har Handelshögskolan i Stockholm tagit hem, men i år är det Mälardalens Högskolas tur! Årets final kommer att hållas i Halmstad den 16-19maj och varje år så har tävlingen ett tema och årets tema är "Den Ny@ Generationen".


Hur går tävlingen till?

 

Tävlingen går till så att man anmäler ett lag på tre personer som kommer att skriva en grupptentamen som består av frågor som handlar om företagsekonomi, nationalekonomi, statistik, handelsjuridik, börskunskap, ekonomisk historia, ekonomisk geografi och aktuella händelser inom ekonomi. Nivån på frågorna motsvarar B-nivå i företagsekonomi och A-nivån i nationalekonomi. Provet rättas under samma dag och vinnarna utses. Gamla tentor och information om SM i ekonomi finns att hitta på www.smiekonomi.com

 

Vad krävs för att få vara med i tävlingen?

 

För att få delta i tävlingen så måste man kunna visa upp ett studieintyg på tävlingsdagen att man studerar ekonomi och man får inte ha läst mer än 210hp vid deltävlingstillfället på lokalt plan för att få delta i SM. Man ska vara registrerad för heltidsstudier vid en svensk högskola eller universitet och man får inte ha påbörjat forskarutbildning inom ekonomi.

 

Varför ska man vara med i SM?

 

Svensk mästare i ekonomi är det mest prestigefyllda pris som en ekonomistudent kan vinna och det är stor merit att ha med i sitt CV när man söker jobb att man deltagit i tävlingen. Om laget skulle vinna SM så vinner man inte bara äran utan också 60 000kronor. De som deltar i tävlingen och åker med ner till Halmstad kommer att träffa människor från hela landet och skapa viktiga kontakter inför framtiden.

 

Anmälan

 

Deltävlingen kommer att hållas fredagen den 15 mars kl. 13 och man anmäler ett lag på tre personer senast den 8/3 och anmälan eller frågor om tävlingen skickas till utbildning@esekon.se

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna