Elekon

Mälekon är namnet på linjeföreningen till ekonomerna på Mälardalens Högskola i Västerås. I Eskilstuna har det inte funnits någon linjeförening för ekonomstudenterna på flera år men nu ser det ut att vara en på gång! Det här är en beta version av hemsidan som sedan ska tillhöra Elekon, linjeförening för ekonomer på Mälardalens Högskola i Eskilstuna.

På grund av bristande intresse från ekonomstudenterna på Mälardalens Högskola i Eskilstuna har det inte funnits någon linjeförening. Tills nu. Äntligen är det på gång, en förening med fungerande struktur och organisation. Men det är mycket att ordna innan det kan bli verklighet, och det är viktigt att intresset finns. Utan studenter, ingen förening.

En grupp elever från ekonomiklassen åkte på onsdagen den 28:e september till Västerås och träffade vice ordförande Linda Svensson och deras socialutskott Oscar Fager för att diskutera om en uppstart av en linjeförening i Eskilstuna. Det var positiva reaktioner från Västeråsarna och planeringen kan nu sätta igång på allvar. Det första steget är att ta kontakt med akademichefen och ordförande för S.E.R.O, som ska hjälpa till att organisera föreningen.

För att skapa en förening så måste det tillsättas en fungerande styrelse. Tanken är att skapa enklast möjliga organisation med ordförande, vice ordförande, sekretera och kassör. För linjeföreningens aktiviteter och intressen kommer det skapas olika utskott enligt samma slag som de Mälekon har. Socialutskottet har hand om aktiviteter så som fester, sittningar och dylika tillställningar. Marknadsföringsutskottet håller koll på hemsidan, nyhetsbrev och övrig information rörande föreningen. Näringslivsutskottet kommer sköta sammarbetet med företag och organisationer, sponsorer och bjuda in föreläsare till skolan.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna